Wij staan voor Ons Vinkel

All over the world - Hoe is het nu! - april 2020

All over the world - Hoe is het nu! - april 2020

Coen en Daniëlle vanuit Spanje


In augustus schreven wij ons verhaal voor de rubriek “All over the world” over het wel en wee in Spanje. Hoe kwamen we ertoe en wat doen we daar dan eigenlijk. We kregen ontzettend veel leuke reacties hierop, hetzij direct hetzij via de familie. Een vervolg verhaal in deze corona tijd vonden wij wel gepast, er is veel gaande in de wereld maar er zijn ook veel verschillen per land. Een inkijkje in Spanje in dit verhaal.

 

13 Maart jongstleden kondigde de regering hier een complete lockdown af. Alle Horeca moest sluiten, notabene op vrijdagavond als wij dan net ons vast borrel moment hebben met vrienden… Slechts een paar winkels mogen open blijven, supermarkten, slagers, bakkers, sigarettenwinkels, boekhandels en benzinepompen. De rest is dicht, geen bouwmarkt, geen tuincentrum, geen elektro zaken. Het hamsteren begon, water en toiletpapier, maar over dat laatste heeft iedereen de grappen en grollen op Facebook wel gezien denk ik. Maar ook moet gezegd dat na 1,5 week het hamsteren gedaan was, iedereen snapte wel dat er genoeg aangevuld wordt in de supermarkten.

 

De Guardia Civil en de lokale politie treden streng op, boetes vanaf € 300,- als je geen geldige reden hebt om op straat te zijn. Heb je geen hond bij, ga je niet naar de dichtstbijzijnde supermarkt, zit je met 2 of meer in de auto, dit zijn allemaal redenen om boetes uit te delen. Meer dan 31.000 zijn er al vergeven door de politie. Maar er zijn ook hier veel positieve acties gaande, in ons dorp verrast de lokale politie ieder jarig kind met een dansje en liedje voor het huis, uiteraard op gepaste afstand. Dagelijks om 20.00 uur een applaus voor alle zorgmedewerkers. Ook hier dragen de politie, brandweer en ambulances een steentje bij door rond te rijden met de sirenes aan. Plaatselijke initiatieven worden opgezet om zoveel mogelijk mondkapjes te maken, ook hier blijkt maar weer dat in tijden van nood de saamhorigheid groot is. In ons dorp maar 5 gevallen, in de wijdere regio maar 50, ieder geval is er 1 teveel maar gelukkig valt het mee.

 

Wat betekent dit nu voor ons, geen toerisme meer en dus ook geen verhuur van vakantiewoningen en alle aanverwante zaken die wij verhuren. Streep door de rekening, alles op zijn gat. De nog aanwezige gasten wilden toch allemaal wel huiswaarts keren, zeg nou zelf al die tijd niet een wandeling, fietstocht of autotoer mogen maken benauwde na 1 week ook wel erg. We hebben de nog aanwezige gasten kunnen helpen met de juiste reispapieren en mondkapjes en goed advies voor onderweg. De laatste gasten vertrokken met Pasen, ook zij gaan liever naar Nederland, het huisarrest hier, nu inmiddels 4 weken, breekt ze op. Logisch, ze zitten niet in hun eigen huis, en je kunt nergens naar toe. Op een gegeven moment is de hobby en Netflix ook wel gedaan.

 

 

Ook wij hebben na 4 weken onze buik er wel van vol, maar helaas is de lockdown verlengt tot en met 26 April en er wordt al gesproken over verlenging tot en met 10 Mei. Ons huis had nog het nodige onderhoud nodig en daar zijn we nu druk mee. Netflix, een puzzeltje, een boek, de zon, daar hebben we nu tijd voor maar we zijn liever aan het werk. Blije gezichten, mensen met vakantie, positieve vibe om ons heen daar houden wij van. Ons vliegt het soms ook weleens naar de keel, zeker als het weer een dag wat minder is. Maar wij denken maar zo, we zijn gezond! Onze tijd komt wel weer en bij drukte kijken we dan nog misschien weleens terug en bedenken we ons maar, liever deze drukte dan de lockdown. Daniëlle heeft inmiddels een vast contract bij Vanderlande gekregen, dat is voor ons de zekerheid dat we in Spanje kunnen blijven.

 

De gasten die reeds geboekt hebben voor komende periode hebben we allemaal een voucher gegeven om op een moment dat het wel mag en kan alsnog hun vakantie kunnen komen vieren. Met die voucher hebben zij een mooi moment om naar uit te kijken en wij weer fijn gasten over de vloer. Wij wensen iedereen veel sterkte en gezondheid toe in deze corona periode en hopen op een zeker moment het nieuwe dagelijkse leven weer op te pakken.

Positieve groetjes uit Spanje,
Coen en Daniëlle de Looijer
www.casalafondaspanje.nl

Facebook

Deze website wil gebruik maken van cookies.