Wij staan voor Ons Vinkel

All around the world - september 2018

All around the world - september 2018

Silvia van Zutphen in Rhodos


Afgelopen zomer was ons redactielid Wendy met haar familie op vakantie in Rhodos. Weken voor de vakantie hoorde zij van verschillende mensen: “Jullie gaan toch naar Rhodos, gaan jullie dan ook naar Silvia van Zutphen?” “Ja, want ze heeft bij Arno in de klas gezeten en hij vindt het wel leuk om haar op te zoeken.”
Zo kwamen zij op 29 juli voor de eerste keer binnen bij de Twee Gezusters. Silvia kende Arno in eerste instantie niet meer. Maar na even praten kwam het langzaam toch boven drijven. Bij thuiskomst dacht ik dit is iets voor de Echo, All over the world. Ik appte meteen Silvia en vroeg haar of ze iets wilde schrijven. Ze antwoorde met: “Nou ik weet niet goed wat ik moet schrijven. maar ik ga het proberen.” Hier onder het verhaal van Silvia.

 

Ik ben dus Silvia van Zutphen en mijn broer is Paul van Zutphen. Wij zijn dus 2 van de 5 kinderen van Mies en Mien van Zutphen en komen uit Vinkel en wel van Kaathoven. Ik word deze maand 50 jaar en mijn broer is 45.
Sinds 1990 woon ik in Griekenland, op Rhodos.

 

Ik was samen met Agnes van de Ven, ook een rasechte Vinkelse, op vakantie naar Rhodos. Wij hebben daar een super vakantie gehad. Een jaar later wilde ik weer terug. Ik wilde eigenlijk altijd al naar het buitenland en het werd Rhodos. Daar heb ik nooit spijt van gehad. Een prachtig eiland met mooi weer, makkelijke mensen en leuk werk. Ik ben getrouwd geweest en heb 2 dochters die nu 19 en 21 zijn.

 

In al die jaren heb ik eigenlijk geen jaar overgeslagen om naar Nederland te gaan, soms wat korter soms wat langer en soms wat vaker. Nu dat ik niet meer vast zit aan de schoolvakanties van de kinderen ga ik in de winter, gewoon wanneer ik zin heb. In de zomer moeten Paul en ik in onze bar werken. Voordat ik deze bar had heb ik van alles gedaan, een beetje al het soort werk wat toeristen met zich mee brengen. Deze bar “De Twee Gezusters” hebben we nu 17 jaar. Het is een gewone gezellige Hollandse kroeg, waar je van alles kunt tegenkomen. Ook dus regelmatig mensen uit Vinkel! Dat is altijd wel leuk, ook al moeten ze zich wel even bekend maken, want na bijna 30 jaar herken ik bijna niemand meer en zij ons waarschijnlijk ook niet! Maar het is wel altijd leuk om weer even bij te praten en het dialect klinkt ook echt meteen heel bekend.Paul is hier ongeveer 14 jaar en dan alleen in de zomer. Destijds wilde hij wat anders proberen en de vakanties hier vond hij al altijd veel te kort, dus is hij een heel seizoen gebleven en sindsdien is hij er gewoon elk seizoen, en dat bevalt ons allebei heel goed.

Mijn oudste dochter zit sinds 2 jaar in Den Bosch op school en daardoor ben ik in de winter ook wat langer in Nederland. Mijn dochter vindt het tot nu toe erg leuk daar, dus de kans dat zij zich daar vestigt is groot... ik wacht het maar af. M’n andere dochter heeft meer binding met Griekenland dat is ook prima, ze moeten zelf hun keuze maken.

 

Rhodos is een heel mooi eiland en wat ik altijd aanraad is om een auto te huren en een aantal dagen gewoon rond te rijden, dat is zeker de moeite waard. Als je een vakantie naar Rhodos boekt, zou ik altijd een hotel in Rhodos-stad boeken, dan zit je lekker overal dichtbij. De oude stad is prachtig en heel groot, met een mooie haven, een strand en heel veel gezellige restaurantjes en natuurlijk om te stappen moet je ook in de stad zijn. Ik zou niet snel all-in boeken, misschien alleen als je kinderen bij je hebt. Er zijn zoveel leuke restaurantjes waar je goed en goedkoop kunt eten en waar je ook gezellig kunt zitten, gewoon jammer als je in een suffe eetzaal moet zitten.

 

Of ik hier altijd blijf? Moeilijke vraag, geen idee, zoals ik het nu zie, ja, maar ‘altijd’ klinkt nog lang. Wie weet wat er nog allemaal op mijn pad tegenkom!

 

Groetjes
Silvia van Zutphen

Facebook

Deze website wil gebruik maken van cookies.