Wij staan voor Ons Vinkel

All over the world - augustus 2019

All over the world - augustus 2019

Emigreren naar Spanje


De vraag wil je iets schrijven voor de rubriek “All over the World” in de Echo, moet wel over 4 dagen ingeleverd zijn, vinden wij wel een leuke aangelegenheid om jullie te vertellen over ons emigratie verhaal.

 

Ik Coen de Looijer heb samen met mijn vrouw Daniëlle al sinds 2011 een vakantie appartement in San Miguel de Salinas, Costa Blanca Spanje. Ieder jaar werd het steeds moeilijker na de vakantie weer naar huis te gaan. Maar ja de eerste jaren na aankoop was er nog crisis, onzekerheid op de markt en wat ga je dan doen in Spanje. Tot 2017, in die zomer zeiden we op de 2e dag van onze vakantie zullen we het proberen? Beide hadden we een goede baan, ik op de vrachtwagen bij Swanenberg en Daniëlle operationeel inkoper bij Vanderlande. Dat waren samen ruim 100 uur in de week en stress. Dat kan anders dachten wij, minder uren, minder stress en genieten van de zon. Een simpeler leven en tijd voor leuke dingen. Oke, dus alles verkopen in Nederland, banen opzeggen en naar Spanje. Inmiddels was/is in onze regio het aantal Nederlanders en Belgen flink toegenomen en die hebben vast iemand nodig om hun vakantiewoning te beheren, schoonmaken en kleine klusjes. Als wij dat eens gaan doen.

Bij thuiskomst in Oss alles in gang gezet en de familie en vrienden ingelicht. Ons pap en ons mam (Willy en Anneke de Looijer) zinne al gelijk da hadde al veul eer moete doen. Viet gelijk de laptop en zochten naar tickets, samen met ons Sonja natuurlijk. Heel veel verschillende reacties, toch maar weinige die het niet aan hadden zien komen, maar nu al.... Huis al binnen 5 weken verkocht, banen opgezegd (poeh en dan nog lang uitwerken) en afgesproken per 1 Maart 2018 rijden we die kant op en gaan we het meemaken.

 

Op de gruwelijke koude ochtend van 1 Maart om 05.00 samen met Richard en Brigitte van Lokven vertrokken. Veel sneeuw onderweg maar aan het einde van de dag op 2 Maart dan toch veilig gearriveerd. Een paar dagen rustig aan gedaan, was eigenlijk de bedoeling om dat 3 maanden vol te houden, maar dat moet nog komen denk ik, en vanaf het begin liep ons avontuur al aardig vlot. Veel bureaucratie, en wel tig keer naar dezelfde instantie voor van alles en nog wat, maar het was de moeite waard. Al direct een huurwoning tot onze beschikking en de meubels volgden enkele weken later. We hebben inmiddels een mooi bedrijf met verhuur van vakantiewoningen, sleutelbeheer voor anderen, e-bike verhuur, medische hulpmiddelen- en baby artikelen verhuur, luchthaven vervoer (rijden zit toch in het bloed he), kleine verhuizingen en ik blijk eigenlijk best handig te zijn. Onze Brabantse nuchterheid, openheid en stiptheid (op tijd zen, in plaats van mañana, mañana) heeft ervoor gezorgd dat we heel veel mensen hebben leren kennen die ook graag gebruik maken van onze diensten, maar waarmee we ook gezellig op pad gaan. Met stil zitten op het balkon ga je er niet komen, maar praten en afspraken nakomen brengt je zeker in Spanje ook erg ver.
De saamhorigheid om er in Spanje met alle buitenlanders wat van te maken is groot, mekaar helpen en geholpen worden. Er zitten soms vragen tussen dat je denkt wat moet ik ermee maar uiteindelijk kunnen we ze of zelf helpen of de juist kant op wijzen.

 

Inmiddels hebben we al menig prominent inwoner van Vinkel mogen ontvangen als vakantie gast in een van onze appartementen. En mooi ook dat ze blijven terugkomen, lekker héndig bij Coen: vakantie boeken, komt ons halen op het vliegveld en er staat een auto klaar. Als er iets is call Coen. Al vanaf het begin kwam de familie op vakantie en ook de vriendengroep uit Vinkel kwamen met zijn allen langs, eens kijken hoe die twee erbij zitten en wat ze zoal doen. Zomaar in November heerlijk naar het strand, tsja wat wil je nog meer.

En as ge vort vaste klanten het uit Spanje, Engeland, Ierland, Schotland, Zweden en Noorwegen dan blèkt de ge met 2 woorden Engels, 1 woord Spaans en haand en voete hier goed uit de weeg kunt.


Een jaar na vertrek een eigen woning gekocht, die in de zomer meer op een opslagplaats lijkt van wasgoed, maar daar genieten we heerlijk op ons dakterras. En hoe vaak ga je nou nog eens terug naar Nederland is de vraag die regelmatig gesteld wordt. Dat is een lastige, Daniëlle gaat voor haar werk 2 tot 3x per jaar terug, die werkt nog vanuit huis voor Vanderlande. In Maart zijn we 10 dagen geweest, Carnaval gevierd, ons Pap zijn verjaardag gevierd, en, zijn we vanwege de ouderwetse cultuur in Spanje, ook getrouwd. Wij hebben onze draai snel gevonden en hopen hier tot in lengte van dagen te blijven.

 

Wij hopen in de toekomst nog vele van jullie te mogen ontmoeten in Spanje. Bezoek eens onze website www.casalafondaspanje.nl

Facebook

Deze website wil gebruik maken van cookies.