Wij staan voor Ons Vinkel

Iets Aparts Ajax vs Feyenoord - mei 2017

Iets Aparts Ajax vs Feyenoord - mei 2017

Frank heeft contact gezocht met een echte AJAX en FEIJENOORD fan met de vraag: ‘Hoe beleef jij de grote dag dat jouw club wellicht kampioen kan worden. Voor de een is het wat langer geleden dan de ander dat ze een kampioenschapsfeest hebben mogen vieren, maar de spanning is er niet minder om.


 
 
 
Jorg van Lokven - Ajax

jorg.jpg

Zondag 14 mei.
08.00 uur: Wekker gaat. Mogelijk twee kampioenschappen vandaag: EVVC3 en AJAX. Van zenuwen nog geen sprake.
08.45 uur: iedereen aanwezig? Nee. Sjakie en Mart zijn (weer eens) te laat! Toch maar even wachten op die gasten voordat we naar Margriet uit Oss vertrekken.
09.20 uur: Bertje neemt het woord in de kleedkamer. We moeten onze zenuwen in bedwang houden vandaag. Bertje struikelt over z’n eigen woorden, zo zenuwachtig dat ie zelf is.

10.00 uur: Scheids fluit voor aanvang van de wedstrijd. Sta ook deze wedstrijd geen basis, net als de rest van het seizoen trouwens. Zenuwen zijn er nu wel! Helemaal als we binnen 20 minuten twee geblesseerde spelers moeten wisselen en Margriet een vrije trap op de lat knalt.


10.40 uur: Een Margrietspeler toucheert de bal met zijn handen in de 16! En verrek, de scheids fluit voor een penalty!! Focus. Airlines Rob gaat achter de bal staan. Hij zet een paar passen naar achter, neemt een aanloop en schiet hem buiten bereik van de keeper binnen! 0-1!! Net voor rust!! Is dat ff lekker.
11.45 uur: Onze spitta Rob van Litha heeft het op zijn heupen in de tweede helft. Met een bekeken schotje schiet hij de 0-2 binnen. Vervolgens met een rush vanaf de middenlijn (ja u leest het goed) zet hij de 0-3 en tevens eindstand op het bord.
11.46 uur: Ik mag warempel nog invallen voor onze tormeister Rob. Maar de scheids heeft er geen zin meer in! Dus hij fluit meteen af, geen bal aangeraakt, lekker is dat!
Maar…
we zijn EIN-DE-LIJK kampioen!!

 

11.51 uur: Het eerste biertje is kort gemaakt. Er zullen ongetwijfeld nog vele volgen.
11.52 uur: De douche voor onze leiders Bertje en Johnny kan niet ontbreken! Met kleding en al gaan ze nat! Feest in de kleedkamer!
WIJ ZIJN KAMPIOEN, JA WIJ ZIJN KAMPIOEN!

 

14.25 uur: Dan de volgende mogelijke kampioen: AJAX. Heb er weinig vertrouwen in, geloof niet dat Feijenoord nog een keer punten laat liggen.
14.31 uur: Sjonge, die verdediger van Heracles Almelo moet eens getest worden op matchfixing. 1-0 voor Feijenoord, kampioenschap is heel ver weg. Dat geldt overigens ook voor de zenuwen.
14.39 uur: Over en uit, 2-0 in de Kuip. Ajax nog op 0-0. Het is gedaan.
16.15 uur:
Tussen het feesten door geprobeerd naar Ajax te kijken. Jonge spelers laten zien aan de deur te rammelen: Frenkie de Jong, Justin Kluivert, Appie Nouri spelen een goede wedstrijd! De jeugd heeft de toekomst!
16.17 uur: Hand in hand kameraden galmt door de kantine. Dan weet ik het wel, ze zijn dus kampioen. Mijn felicitaties aan jullie. Knappe prestatie! Maar, als wij niet zo ver in Europa waren gekomen … Ach laat ook maar!
16.35 uur: Toch maar een whatsapp bericht naar Walter sturen, kan maar gebeurt zijn. Gefeliciteerd!
2 uur later krijg ik ook de felicitaties van hem terug. Bedankt wanne!

 

22.45 uur: In Den Driehoek belandt. Niet zo slim, het Feijenoord café zit afgelaaien vol met Feijenoorders die terug zijn gekomen uit Rotterdam. Toch maar even iedereen een handje geven. Wij Ajacieden zijn niet zo arrogant zoals de meeste denken.

22.46 uur: Dan toch maar eventjes een Ajax liedje opzetten in de kroeg, ff die gasten laten horen dat we er zijn. Want wij zijn nog niet uit gevoetbald. 24 mei de Europa League finale tegen Manchester United. Wie had dat gedacht, een Nederlandse club in een Europese finale. Het kan dus toch!
Dinsdag kaartjes bestellen voor de wedstrijd in Stockholm. Daar komen dan toch weer die zenuwen. Het zal toch niet dat ik geen kaartje heb voor de finale. Moet wel lukken!


Jorg


Walter van Dijk - Feijenoord

Zondag 14 mei.
6.30 uur: Wakker geworden met een raar soort gevoel. Echt een gevoel van dat er werkelijk iets belangrijks op het programma staat.
7.30 uur: Na een uur gedraaid te hebben toch maar opgestaan want slapen zit er niet meer in. Even snel een positief appje op de “We goan naar de Coolsingel” appgroep om het toch wat gespannen gevoel te temperen.
8.00 uur: Ontbijtje voor de tv. Op tv heb ik het voetbalprogramma Voetbal International van afgelopen vrijdag aanstaan om nogmaals te kunnen horen dat eenieder verwacht dat Feijenoord kampioen gaat worden.

 

9.00 uur: Naar Bjorn de Kinderen alias de speciemepper om de Supportersvereniging Evelientjevlag af te geven zodat die traditioneel aanwezig kan zijn bij de kampioenswedstrijd van een team van EVVC (ditmaal EVVC 3). Bjorn en zijn broer Sven zijn volgens hem de enigste 2 Feijenoorders die niet mee naar Rotterdam gaan, omdat zij bij EVVC 1 voetballen.
9.30 uur: Mede Feijenoord supporter zoon Luuk komt van boven en feliciteert zijn moeder met moederdag om aansluitend aan te geven dat ie haast heeft omdat de bus naar Rotterdam om 10.00 uur vertrekt.
9.45uur: Te voet met Luuk naar Het Feijenoord café Den Driehoek. Onderweg door menigeen succes gewenst waardoor het Feijenoord bloed nog sneller begint te stromen. Bij Den Driehoek tref ik 2 generaties veelal Vinkelse lotgenoten waarvan de jongste generatie nog geen kampioenschap bewust heeft mogen meemaken.

 

10.15 uur: Na Cor van de Ven een handdruk te hebben gegeven en beloofd te hebben dat we als kampioenen terugkomen gaan we op pad met een goedgevulde party touringcar.

 

11.30 uur: Aankomst bij het stadion en op unne draf naar Sportpark Varkenoord om nog meer in de stemming te komen. Daar aangekomen belanden we in een overvol sportpark waar we kunnen genieten van een ongeorganiseerde vuurwerkshow met volop Feijenoord muziek en overig vertier. De sfeer is fantastisch en toen we om 13.00 vertrokken was ik er (bijna) van overtuigd dat dit niet meer mis kon gaan.
Na ‘n vette hap te hebben gegeten gingen we naar de heilige voetbaltempel De Kuip.

 

13.30 uur: Aankomst in het stadion die toen al tot de nok gevuld was vol met uitbundige supporters. Wat een sfeer. Dat kan echt alleen in de Kuip.
14.30 uur: Start wedstrijd.
14.32 uur: 1-0 Dirk Kuyt, wat een droomstart.
14.42 uur: 2-0 Dirk Kuyt, zal het dan toch echt gaan gebeuren.

 

Rust: als we maar geen tegengoal krijgen hoor ik alle fans zeggen. Want het blijft Feijenoord en dan ben je gewend aan tegenvallers. Dit weggeven wordt wel heel vervelend.
2e helft begint: Waar blijft de derde goal dan zijn we er? Tijd tikt door. Zal het dan toch eindelijk echt gaan gebeuren.

 

16.05 uur: 3-0 Alweer Dirk Kuyt.
De Kuip schudt heen en weer zoals het nog nooit gedaan heeft. Al dat wachten... Al dat dromen... Wordt die hunkering dan toch eindelijk echt waar...
De supporters durven nu echt uit volle borst te zingen dat we kampioen worden.
Eindsignaal: wat ‘n ontlading.

 

16.45 uur: Prijsuitreiking in een zinderende Kuip. Voor 18.00 uur gaat niemand het stadion uit.

 

18.30 uur: Op naar de stad, het lijkt wel de ideale wereld. Iedereen blij, iedereen is voor Feijenoord en het is een feestende bende. De stad is volledig in bezit genomen door de Feijenoord fans. Aangekomen op de Groene Hillendijk bij café De Ara wordt er nog veel nagepraat en gefeest.

 

21.00: De chauffeur van de partybus pikt ons recht voor de kroeg op en we worden als helden de stad uitgezwaaid.
22.00 uur: Na ‘n uurtje feesten in de bus (en korte tussenstop bij Adje vd Elzen omdat hij graag als eerste de Feijenoorders wilde feliciteren) worden we met het Feijenoordlied “hand en hand kameraden” ontvangen door de nog aanwezige cafégangers inclusief de kampioenen van EVVC 3.

 

Iets later: naar huis waarbij ik pas echt besef...
WIJ ZIJN KAMPIOEN!!!!

 

Walter

Facebook

Deze website wil gebruik maken van cookies.